ATSO BAŞKAN ADAYI KÖKSAL SELÇUK PROJELERİNİ AÇIKLADI
ATSO BAŞKAN ADAYI KÖKSAL SELÇUK PROJELERİNİ AÇIKLADI
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 2026 Başkan Adayı Köksal Selçuk, adaylığını ve projelerini kamuoyuyla paylaştı. Burdur’un Bucak ilçesinden evli olan Köksal Selçuk, Gazeteciler ve Medyacılar Cemiyeti Genel Başkanlığı görevini de yürüten Selçuk, Antalya’yı Akdeniz’in ticaret başkenti yapmayı hedeflediklerini söyledi. 1967 yılında Akşehir’de doğan ve 50 yıldır Antalya’da yaşayan Köksal Selçuk, lise eğitimini Antalya’da tamamladıktan sonra Yakın Doğu Üniversitesi’nden mezun oldu. Küçük yaşta marangoz olan babasının yanında çalışarak emeğin ve alın terinin değerini öğrendiğini belirten Selçuk, meslek hayatını Antalya’ya adadığını ifade etti.
Siyasi geçmişinde 1999’da Kepez Belediye Başkan Adaylığı, 2002’de Antalya Milletvekili Adaylığı ve 2014’te Konyaaltı Belediye Başkan Adaylığı bulunan Selçuk’un “Az Daha Vekil Oluyordum” adlı bir kitabı da bulunuyor. 2008 yılından bu yana basın sektöründe faaliyet gösteren Selçuk, 2012’den beri 07haber.com.tr’nin imtiyaz sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca 14 haber sitesinin sahibi olduğunu, Antalya Tempo Dergisi’ni aylık olarak yayımladığını ve 2015 yılında Yeşilçam Medya Doktor Köksal Selçuk firmasını kurduğunu ifade etti. Selçuk, 2025 yılında GMC Gazeteciler ve Medyacılar Cemiyeti Genel Başkanı seçildiğini de açıkladı. ATSO 38. Komite Üyesi olan Selçuk, 2026 yılına kadar 30 ödül töreni düzenlediklerini ve 1500 kişiye ödül verdiklerini söyledi.
Köksal Selçuk, 2026–2030 dönemi için hazırladığı projeleri 10 ana başlıkta topladı. Ekonomik Atak Projesi kapsamında Esnaf Güçlendirme Fonu, KOBİ’lere faizsiz destek modeli ve dijital bankacılık platformu kurulması planlanıyor. Uluslararası Ticaret Hamlesi ile Almanya, Rusya, İran ve Arap ülkeleriyle ticaret köprüleri kurulması ve yabancı yatırımcı ofisi açılması hedefleniyor. Sanayi ve Üretim Devrimi başlığı altında Organize Sanayi genişleme projesi, yerli üretim teşvikleri ve genç sanayici destek paketi yer alıyor.
Dijital Antalya Projesi kapsamında Metaverse fuar alanı, e-ticaret akademisi ve yapay zekâ danışmanlık merkezi kurulması planlanırken; Eğitim ve İstihdam başlığında ATSO Kariyer Merkezi ve üniversite-sanayi iş birliği hedefleniyor. Marka Antalya Hamlesi ile Antalya Dünya Ticaret Zirvesi ve Uluslararası Antalya İş Ödülleri düzenlenmesi öngörülüyor.
Şeffaf yönetim modeli çerçevesinde meclis toplantılarının canlı yayınlanması ve dijital üye oy sistemi planlanıyor. Yeşil Sanayi Projesi kapsamında güneş enerji destekleri ve karbon ayak izi danışmanlığı sunulması hedeflenirken, Sosyal Dayanışma Modeli ile üye dayanışma fonu ve kriz destek paketi oluşturulması amaçlanıyor.
Selçuk, 2026–2030 Büyüme Vizyonu doğrultusunda Antalya’yı ihracatta ilk 5 il arasına taşımayı ve kenti Akdeniz’in ticaret başkenti yapmayı hedeflediklerini belirtti.
“Antalya’yı, esnafı, sanayiciyi ve bu şehrin insanını iyi biliyorum. 50 yıldır bu şehirdeyim. Bu şehir benim sevdam” diyen Selçuk, projelerini önümüzdeki süreçte kamuoyuna detaylı şekilde anlatacağını ifade etti.
Halil İbrahim Kara
.jpg)








